Liepos 12 dieną Raubonių bendruomenėje įvyko mokomasis renginys „Kulinarinės patirtys“.
Raubonių kaimo bendruomenė jau daugelį metų puoselėja savo krašto tradicijas, perduodamas iš kartos į kartą. Ypač didžiuojamės savo tradiciniais aukštaitiškais „virtieniais“, kurių receptus saugome, branginame bei rengiame edukacijas. Siekiant pasidalinti patirtimi ir sustiprinti bendradarbiavimą tarp bendruomenių, buvo surengtas mokomasis renginys „Kulinarinės patirtys“. Renginio metu Atžalyno, Namišių, Raubonių bendruomenės pristatė savo kulinarines edukacijas ir degustacijas: „Raubonių virtienė“, Namišių „Patiekalai iš krekenų“, Atžalyno „Žagarėliai su prisiminimais“. Įvyko diskusija „Kulinarinis lobynas“ apie maisto tradicijas, jų kaitą bei tradicinių patiekalų išsaugojimą. Renginio dalyviai aktyviai įsijungė į interaktyvų ir įtraukiantį „Proto mūšį“ apie kulinarinį paveldą. Vėliau vyko smagi vakaronė, kurioje buvo parodyta programa „Vaišių dainos“. Ją parengė Pasvalio KC Vaškų skyriaus „folkroko“ grupė ir jaunimo muzikos grupė „FourMen“.
Renginys baigėsi aptarimu ir padėkų įteikimu dalyviams.
Projektas įgyvendintas iš Nacionalinės paramos kaimo bendruomenių veiklai 2025 metų programos lėšų. Jis buvo naudingas visai bendruomenei, nes prisidėjo prie kultūrinio ir kulinarinio paveldo išsaugojimo, sustiprino bendruomeniškumą bei paskatino kartų bendradarbiavimą ir kulinarinės patirties perdavimą jaunimui.